Следвайте Гласове в ​Руският външен министър Сергей Лавров обвини Съединените щати

...
Следвайте Гласове в ​Руският външен министър Сергей Лавров обвини Съединените щати
Коментари Харесай

Лавров: САЩ и НАТО участват пряко във войната в Украйна, но Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори

Следвайте " Гласове " в ​
Руският външен министър Сергей Лавров упрекна Съединените щати и НАТО, че играят директна и рискова роля във войната в Украйна и сподели, че Вашингтон е трансформирал Киев в екзистенциална опасност за Москва, която не може да пренебрегне.

Говорейки на годишната си конференция в Москва Лавров сподели, че Вашингтон и атлантическият алианс са директно забъркани във войната, тъй като доставят оръжия на Украйна и й обезпечават военно образование на своя територия, оповестява " Ройтерс ".
Той отбрани съветските удари по украинската енергийна инфраструктура, за които Киев и Западът споделят, че са военно закононарушение, ориентирано към причиняване на премеждия на цивилни - посредством спиране на отоплението, осветлението и тока.
" Ние деактивираме енергийни уреди (в Украйна), които разрешават на вас (Запада) да изпомпвате смъртоносни оръжия в Украйна, с цел да убивате руснаци ", сподели Лавров.

" Така че не казвайте, че Съединени американски щати и НАТО не са участници в тази война - вие участвате директно. Включително освен доставката на оръжие, само че и образованието на личен състав - вие обучавате (украинската) войска на ваша територия ", сподели министърът.
Сергей Лавров насочи упреци и към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), заявявайки, че Западът, че е отхвърлил шанса да трансформира европейската работа за сигурност в мост към Русия след Студената война.
Лавров направи мненията при започване на конференция, по време на която просторно напомни съветските недоволства против Запада, като сподели, че " безразсъдното разширение " на НАТО е обезценило главните правила на ОССЕ.
" Възползвайки се от численото си предимство в тази организация, Западът дълги години се пробва да я приватизира, в случай че желаете. Или може би е по-правилно да се каже, че се пробва да извърши нахлуване над ОССЕ, да подчини тази последна платформа за районен разговор ", сподели Лавров.
" Западът желае да унищожи Русия ": вероятни ли са договаряния?
Въпреки че посвети по-голямата част от събитието на рецензии към Запада, външният министър даде да се разбере, че Русия е отворена за опцията за договаряния както с Украйна, по този начин и със Съединените щати.
Русия е подготвена да изслуша всеки, който желае да води договаряния, сподели той. Тя в никакъв случай не се е отклонявала от всевъзможни вероятни контакти сред американския президент Джо Байдън и съветския президент Владимир Путин и е посочила подготвеност, като е приемала немските и френските водачи, когато са желали да обсъдят Украйна.
Украйна съобщи, че ще бъде подготвена да води договаряния едвам откакто Русия се изтегли от нейната територия, в това число от Крим, който Москва анексира през 2014 година
Киев съобщи, че Русия ще употребява договарянията единствено като късмет да завоюва време и да възвърне въоръжените си сили.
Лавров сподели, че това е " неуместно " и се оплака от това, което той назова " наивно " американско очакване, че Русия ще продължи договарянията за нуклеарна непоклатимост в миг, когато " Западът употребява Украйна, с цел да унищожи Русия ".
Москва се отдръпна от плануваните за тази седмица договаряния по новия нуклеарен контракт START сред двете страни, като.
" Засега не чуваме смислени хрумвания. (Но) в случай че има оферти от президента (Байдън) и от други членове на неговата администрация, ние в никакъв случай няма да заобикаляме контактите ", съобщи съветският външен министър.
Лавров сподели, че в границите на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) са се натрупали голямо количество проблеми, и упрекна Запада, че осуетява опцията организацията да стане същински мост с Русия след края на Студената война, съобщи Ройтерс. Лавров насочи тези обвинявания при започване на конференция, по време на която изброи в детайли историческите искания на Русия към Запада и сподели, че " безогледното разширение " на НАТО е обезценило главните правила на ОССЕ. " Сега под прицела (на Запада) е ОССЕ. Правомощията и компетенциите ѝ по всякакъв начин се размиват, раздробяват се по тесни, неприобщаващи формати ", сподели той.
" Използвайки численото си предимство в тази организация, Западът се пробва от дълги години да погълне ОССЕ, да подчини този финален формат за общорегионален разговор ", сподели Лавров. Министърът сподели, че Западът е разполагал с действителна опция за отбягване на спора в Украйна, само че е избрал да отхвърли съветските оферти за прекъсване на разширението на НАТО и за договаряне на специфичен статут в областта на сигурността за Украйна. Западът твърди, че съветските оферти, направени преди началото на съветската инвазия в Украйна, са били нереалистични и неискрени, показва Ройтерс. Лавров упрекна също НАТО, че се пробва да притегли Индия в, по думите му, антируски и антикитайски съюз, в миг, когато Западът, съгласно съветския външен министър, се пробва да ограничи въздействието на Русия.
Министърът упрекна също НАТО, че нагнетява напрежение към Китай по метод, създаващ опасности за Русия. " Южнокитайско море се трансформира в един от тези региони, където НАТО е склонна, както към този момент направи в Украйна, да ескалира напрежението ", сподели Лавров. " Знаем какъв брой съществено възприема Китай сходни провокации, без да загатваме Тайван и Тайванския пролив, и разбираме, че играта на НАТО с огъня в тези региони основава закани и опасности за Руската федерация. Тези региони са толкоз покрай нашите крайбрежия и морета, колкото е и Китай ", сподели министърът. " Фактът, че страните членки на НАТО под управлението на Съединени американски щати се пробват да основат избухлива обстановка там, е добре прочут на всички ", сподели дипломатът.

Източници: dnevnik.bg, fakti.bg
 
 
 
 
01 Дек 202272701 Дек 20224801 Дек 202251501 Дек 202210701 Дек 20223501 Дек 2022756КоментариЛавров, Лавров......... по този начин показваш единствено уязвимост!01 Дек 2022 16:00ч.
Те още малко да ви стъпят на шията, отново ти очаквай договаряния!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Ное 2022165219 Ное 202297829 Ное 202234324 Sep 20223093
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР